skip to Main Content
Terug naar het cursusoverzicht

Ondersteunen van lees- en spellingsproblemen

Begeleid je wel eens leerlingen die problemen ervaren met lezen en/of spelling. Wil je weten hoe je deze leerlingen goed kunt begeleiden? In deze training leer je meer over de achtergrond van lees- en spellingsproblemen en welke interventies je kunt toepassen.

Offerte aanvragen
Lees- en spellingsproblemen

Wat je gaat leren

In de training Ondersteunen van lees- en spellingsproblemen krijg je inzicht in welke problemen leerlingen kunnen ervaren met betrekking tot lezen en spelling en hoe jij als begeleider leerlingen zo goed mogelijk kunt ondersteunen met aansluitende activiteiten. Je vergaart kennis over interessante interventies, leert welke passend zijn bij specifieke problemen van leerlingen en welke organisatie er nodig is om de begeleiding goed in te vullen.

Live training

De training Ondersteunen van lees- en spellingsproblemen is een Live training.

Individuele coaching

Als aanvulling op deze trainingen bieden we ook persoonlijke begeleiding aan voor onderwijsassistenten die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om je wensen te bespreken.

Resultaten na deze training

  • Je weet welke leerlijnen er verbonden zijn aan technisch lezen en spelling.
  • Je weet welke lees- en spellingsproblemen er kunnen spelen.
  • Je weet welke didactische vaardigheden er nodig zijn om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden ten aanzien van het probleem.
  • Je weet welke interventies je kunt inzetten om preventief te handelen om lees- en spellingsproblematiek te voorkomen.
  • Je weet wat nuttige interventies kunnen zijn om kinderen met lees- en spellingsproblemen te begeleiden.

Praktische informatie

Voor wie:

Voor (startende) leerkrachten en onderwijsassistenten die werken in het basisonderwijs. Voor de specifieke leerdoelen van de training per doelgroep, neem contact op met één van onze onderwijsadviseurs.

Locatie:

Deze training kan worden verzorgd op locatie; een school, een bestuur.

Inhoud:

Drie live bijeenkomsten van twee uur (waarvan één training gericht op spelling en twee trainingen gericht op lezen), twee praktijkopdrachten en twee momenten van intervisie.

Testimonials

Prijs

Geïnteresseerd in deze training? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op met info@klaarr.nl of bel naar 0299-783 400.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maatwerk training

De Klaarr Academy biedt trainingen voor schoolteams en academies van besturen. Wij kunnen een op maat gemaakt leertraject of scholingsprogramma samenstellen met e-learnings, live bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top
Contact

Vrijblijvende afspraak

Contact

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.