Skip to content

Gratis online workshop Traumasensitief Lesgeven

Als een kind moet vluchten uit een land en op een vreemde school wordt geplaatst heeft dat niet alleen veel impact op het kind, maar ook op de groep en de leerkracht. Heb je op dit moment te maken met vluchtelingen uit Oekraïne op school en/of wil je meer weten over traumasensitief lesgeven?

Workshop met praktische handvatten

Klaarr geeft een gratis online workshop ‘Traumasensitief Lesgeven’ op 24 mei 2022 van 15.30 tot 16.30. In deze workshop gaan we dieper in op jouw rol als leerkracht bij het ondersteunen van kinderen met trauma. Hoe kun je kinderen met trauma signaleren, hoe weet je wat ze nodig hebben en op welke manier kun je dit inbouwen in de les? In dit uur geven we je praktische handvatten mee en wisselen ervaringen met elkaar uit.

Gratis e-learning Traumasensitief Lesgeven

Als onderdeel van de workshop krijg je toegang tot module 1 van onze e-learning ‘Traumasensitief lesgeven’ waarin we je in vogelvlucht meenemen in de basis theorie. Hoe werkt trauma in de hersenen? Wat voor effect hebben heftige gebeurtenissen op het leren, op de emotionele ontwikkeling en op het gedrag van het kind? Zo kunnen we in de workshop dieper ingaan op praktische tips en vragen uit jouw dagelijkse praktijk.

Aanmelden

Wil je graag deelnemen aan de online workshop ‘Traumasensitief Lesgeven’? Meld je aan via onderstaande knop.

Klaarr Educatie is een onderwijsadvies organisatie die scholen in het primair en secundair onderwijs ondersteunt door middel van training en begeleiding van educatieprofessionals in alle lagen van de school.

Back To Top