Skip to content

Tot 15 mei 2022 subsidie voor bewegingsonderwijs

Scholen die een impuls willen geven aan het bewegingsonderwijs kunnen tot en met 15 mei subsidie aanvragen voor een procesbegeleider. 

Aandacht voor bewegen in de school

Bewegen is belangrijk voor ieder mens en zeker ook voor kinderen. Daar zal niemand het over oneens zijn. Het is belangrijk voor de (fysieke en emotionele) gezondheid, de motorische ontwikkeling maar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Tijdens het spelen, sporten en andere vormen van bewegen leer je omgaan met emoties en met andere kinderen. Scholen zijn vanaf 2023 wettelijk verplicht om minimaal twee uur per week bewegingsonderwijs te verzorgen in de school.

Subsidie voor bewegingsonderwijs

De subsidieregeling Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs ondersteunt scholen die meer bewegingsonderwijs willen geven. Scholen kunnen deze subsidie gebruiken om de verplichte twee uur te halen. om extra lessen te geven of om bewegen door de schooldag heen te stimuleren. Let wel, je kunt alleen een procesbegeleider inhuren, geen ‘extra handjes’. Je kunt de subsidie aanvragen tot en met 15 mei.

Dynamische schooldag en bewegend leren

Klaarr kan scholen helpen bij de organisatie van het bewegingsonderwijs. Dat kan gaan om hele praktische zaken. Denk hierbij aan: de gymzaal is niet beschikbaar of te ver weg, leerkrachten zijn niet bevoegd of er zijn geen vakleerkrachten beschikbaar, het rooster is te vol etc.

Daarnaast ondersteunen we scholen bij het structureel verhogen van beweging in de school, o.a. door de ontwikkeling van een visie op bewegen en een beweegplan. Hoe maak je de schooldag dynamischer (dynamische schooldag) en hoe kun je beweging inzetten tijdens het leren (bewegend leren)?

Hulp nodig bij beweging in de school?

Zoek je een procesbegeleider voor het organiseren van het bewegingsonderwijs of wil je structureel werken aan meer beweging in de school? Marianne Effting is onderwijsadviseur bij Klaarr en helpt je graag bij alle vragen en uitdagingen. Met haar achtergrond in het bewegingsonderwijs brengt ze letterlijk en figuurlijk dynamiek in de school.

Marianne Effting is onderwijsadviseur bij Klaarr Educatie. Met haar achtergrond in het bewegingsonderwijs brengt ze letterlijk en figuurlijk dynamiek in de school.

Back To Top