Training design thinking voor educatief leiderschap
Vernieuwing aanjagen in de school kan best uitdagend zijn. Zijn de plannen niet te ambitieus? Hoe motiveer je anderen om aan verandering bij te dragen? De training Design Thinking voor Educatief Leiderschap geeft schoolleiders, adjuncten en coördinatoren handvatten om te innoveren vanuit veerkracht.
Koers en focus bepalen voor onderwijsverniewing
Als schoolleider ben je dagelijks bezig om de kwaliteit van het onderwijs te bewaken en te verbeteren. De keuze voor de juiste interventies kan best lastig zijn. Je wilt namelijk duurzame onderwijsoplossingen en niet alleen maar pleisters plakken. Mijn collega Irma Jacet schreef vorig jaar al een blog over het belang van een gedegen plan van aanpak voor toekomstbestendig onderwijs. Als je duurzame onderwijsoplossingen wilt vormgeven in de school is het belangrijk dat je een sterke koers uitzet en dat je prioriteiten vaststelt. Welke uitdagingen op onze school krijgen voorrang? Wat moet er echt verbeterd worden en welke doelgroep heeft er nu extra aandacht nodig?
Training Design Thinking voor Educatief Leiderschap
Nog belangrijker is de vraag hoe je de problemen of uitdagingen binnen jouw school gaat aanpakken zodat ze ook echt beklijven. Goede ideeën voor oplossingen zijn er vaak wel, maar voor de realisatie ervan is leiderschap en veerkracht nodig. In het voorjaar van 2023 geeft Klaarr een vierdaagse training Design Thinking voor Educatief Leiderschap. Speciaal voor schoolleiders en coördinatoren die te maken hebben met verandering en innovatie binnen de school. Voor deze training verdien je 75 punten voor je herregistratie in het schoolleidersregister.
Systematiek uit de ontwerpwereld
In deze training leer je hoe je van een probleem of uitdaging tot een duurzame oplossing komt, volgens de systematiek van Design Thinking. Deze manier van denken en werken komt oorspronkelijk uit de ontwerpwereld. Organisaties merkten al snel dat Design Thinking een succesvolle methode is om vernieuwingen te realiseren binnen andere sectoren. De systematiek is gericht op het besparen van tijd en energie omdat je zoekt naar de makkelijkste weg om een probleem op te lossen. Je vindt hierdoor gemakkelijk draagvlak bij je teamleden waardoor de energie op peil blijft en duurzame verbeteringen ook echt gerealiseerd worden.
Interesse in de training Design Thinking?
De training combineert praktijk en theorie. Je kunt werken aan een eigen case waardoor je tegelijkertijd leert en aan onderwijsoplossingen werkt voor jouw school. Heb jij een uitdaging op jouw school en wil je draagvlak creëren om samen met het team duurzame onderwijsoplossingen te realiseren? Ga naar de trainingspagina Design Thinking en download de folder of meld je meteen aan.