skip to Main Content

Een onafhankelijke schoolanalyse

De nulmeting is de eerste stap van een onderwijs verbetertraject. Het is een onafhankelijke schoolanalyse waarbij ervaren onderwijsexperts van Klaarr de huidige situatie van de school in kaart brengen. We observeren de leerkrachten en brengen de pedagogische en didactische vaardigheden in kaart. Deze observaties verwerken we tot een complete analyse waarin we de uitdagingen en kansen voor ontwikkeling op een rijtje zetten.

Inzicht in verbeterpunten

De nulmeting geeft inzicht in waar je staat als school en als team. Dit kan gaan om de didactische en pedagogisch vaardigheden van de leerkracht, maar ook is een nulmeting geschikt voor het verbetertrajecten rondom taal- en rekenonderwijs of de kwaliteitszorg. De nulmeting zorgt ervoor dat je gerichter aan de slag kan met verbeteringen in de school.

Terugkoppeling analyse

We koppelen de analyse van de nulmeting terug aan de schoolleider en eventuele andere leden van het managementteam. Vervolgens presenteren we de uitkomsten aan het team en nemen we ze mee in het vormgeven van hun ontwikkeling. Wat betekenen deze resultaten? Waar kunnen en willen jullie op verder ontwikkelen? Hoe zouden jullie dat willen doen?

       

Plan met concrete verbeteringen

Het resultaat van de nulmeting is een plan van aanpak waarmee het team kan werken aan verbetering in de school. Door het team te betrekken bij het proces, ontstaat er draagvlak en dat is belangrijk voor het vormgeven van duurzame onderwijsoplossingen.

De vier stappen van de nulmeting

  • Kennismaking met schoolleider om doel van nulmeting helder te formuleren
  • Klassenbezoeken om de vaardigheden in kaart te brengen
  • Terugkoppeling analyse aan schoolleider en overige Mt-leden
  • Presentatie aan team en begeleiding richting een plan van aanpak

Testimonials

De nulmeting heeft ons geholpen om met een frisse blik naar onze instructievaardigheden te laten kijken. Door het team erbij te betrekken was iedereen gemotiveerd waardoor je meer draagvlak hebt om als school verder met de ontwikkelkansen aan de slag te gaan.

Anita van der Eng – Kindcentrum de Sparkel

Wil je een nulmeting voor jouw school?

Onze onderwijsadviseurs helpen je daar graag bij. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top
Contact

Vrijblijvende afspraak

Contact

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.