Klaarr kan u helpen bij de keuze en implementatie van uw taal- en spellingmethode in de school. Wij hebben inzicht in veel verschillende methodes en hebben vakkennis om u hierbij de ondersteunen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bijvoorbeeld:
Staal implementatie
Spelling is het uit het hoofd goed opschrijven van woorden en zinnen. Het doel is om eigen teksten, opdrachten en werkstukken bij andere vakken foutloos te kunnen maken. Staal Spelling hanteert hiervoor een duidelijke, interactieve aanpak volgens het directe instructiemodel. De spellingsdidactiek van Staal is ontwikkeld door José Schraven.

In Staal bestaat je instructie vooral uit het laten zien en voordoen (modeling), verwoorden, begeleide inoefening en gerichte feedback. Zo leer je vaardigheden stap voor stap aan en voorkom je fouten zoveel mogelijk. Dit is het preventieve karakter van deze spellingaanpak. Als kinderen minder fouten maken, levert dit succeservaringen op. En dat motiveert weer!

De spellinglessen zijn binnen Staal vrijwel volledig klassikaal. De rol van de leerkracht is groot en belangrijk. Slechts vijf minuten per dag werken de kinderen zelfstandig in hun werkboek, verder passen ze het geleerde toe tijdens andere lessen. Extra oefenen kan bijvoorbeeld met het oefenprogramma spelling.

Om optimale resultaten te halen met Staal Spelling weten we uit ervaring dat een gedegen inscholing van de spellingsdidactiek hierbij cruciaal is.
 
Wij kunnen uw school helpen bij de implementatie van Staal Spelling. Deze implementatie kan naar wens van de school en/of bestuur worden ingevuld. Hierbij kunt u denken aan:
•            Starttraining
•            Begeleiding op maat
•            Observaties in de groep
•            Organiseren van netwerkbijeenkomsten voor gebruikers van Lijn 3

Klaarr is gecertificeerd door Malmberg om Staal Spelling te implementeren.

Specialisten


drs. Inez Molenaar

drs. Inez Molenaar

Onderwijsadviseur
E [email protected]
T 06-25 730 944