Digitaal rapport voor basisscholen (Divari)
Digitaal rapport voor basisscholen
Divari is een gebruiksvriendelijk digitaal rapportsysteem voor basisscholen. Het is ontwikkeld samen met leerkrachten uit het basisonderwijs. De rapporten kunnen geheel naar uw eigen wens worden samengesteld. Leerkrachten kunnen op school, thuis of onderweg inloggen. Er is alleen een computer, tablet of smartphone nodig met een internetverbinding. Leerkrachten kunnen meteen aan de slag want er is geen cursus of handleiding nodig om een rapport in te vullen, maar die is er uiteraard wel.

Professionele uitstraling
De huisstijl van de basisschool kan volledig worden doorgevoerd in de opmaak van het digitale rapport. U kiest zelf de indeling, de wijze van beoordelen, lettertype, kleurgebruik en logo. Ook de rapportomslag is volledig vrij vorm te geven. Zo presenteert u aan ouders een professioneel rapport met een eigentijdse uitstraling. Daarnaast kunnen de rapporten ook zichtbaar gemaakt worden via een communicatie platform als Social Schools.

Pluspunten van het Divari rapport:

·       Veilig en betrouwbaar
·       Geen technische kennis nodig
·       Rapport in eigen huisstijl van uw school 
·       Keuze in kleurgebruik, lettertype en logo
·       Eenvoudig en snel digitaal invullen 
·       Keuze uit veel waarderingsvormen 
·       Mogelijkheid om leerling ook in beschermde omgeving te laten invullen
·       Invullen per leerling of per vakgebied
·       Edex bestanden importeren
·       Makkelijk printen, downloaden en archiveren
·       Zichtbaar via communicatieplatform als Social Schools 
·       Gratis updates

Digitaal rapport voor basisscholen (Divari)

Eenvoudig online invullen
Het invullen van het digitale rapport is bijzonder eenvoudig. De scores zijn gemakkelijk aan te klikken en oude rapporten kunnen tijdens het invullen worden geraadpleegd. Het rapport kan per leerling of per vakgebied worden ingevuld. Leerkrachten kunnen een toelichting geven in de tekstvakken. Er zijn diverse hulpmiddelen die het invullen nog eenvoudiger maken, zoals een spelling-checker of een rekenhulp voor gemiddelden. Het ingevulde schoolrapport is gemakkelijk op te slaan, te printen en te archiveren.

Wat kan Klaarr hierbij voor u betekenen?
Wij kunnen het proces begeleiden in uw school in de aanloop naar het nieuwe rapport. Welke keuzes maakt u in de getoonde onderwerpen/vakgebieden? Wat wilt u communiceren via het rapport? Welke waarderingsvormen gebruikt u en waarom? Samen met uw team komen we tot een rapport welke past binnen jullie visie en aanbod in de school.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? 
Bel 0299 783 400.