De ontwikkelingen in de wereld gaan bijzonder snel; wat vandaag normaal is kan morgen weer anders zijn. Onze kinderen groeien op in een geheel andere (digitale) wereld dan waarin wij zijn opgegroeid. Social-media zoals TikTok, Snapchat en alle soorten games waarbij je in contact staat met de wereld zijn niet meer weg te denken. Deze nieuwe wereld geeft enorm veel kansen aan onze kinderen, maar ook uitdagingen. Het vraagt een andere rol van ouders dan wij vanuit onze eigen jeugd gewend zijn.

Tijdens de bijeenkomst nemen we ouders vanuit een positieve insteek mee in de opvoeding van kinderen in de huidige tijd. We dragen geen oplossingen aan, het draait vooral om de bewustwording van de ontwikkelingen en wat dat betekent voor de rol als ouder. Door interactieve werkvormen en stellingen wisselen ouders ideeën met elkaar uit en maken wij hen bewust van de rol die zij als opvoeders wel kunnen pakken. Ouders leren van en met elkaar!

De thema bijeenkomst duurt 1,5 uur en kunnen zowel op ochtenden, middagen of avonden bij scholen, besturen of bij andere instanties worden aangeboden. Neem voor meer informatie contact op met onderstaande collegae.

Duur & Doelgroep
De ouderavond ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’ duurt anderhalf tot twee uur. We verzorgen de ouderavond voor basisscholen, BSO’s en Centra voor Jeugd en Gezin.

Kosten van de ouderavond
De kosten voor deze ouderavond zijn € 595 exclusief reiskosten. Hierbij zullen er twee trainers op de locatie aanwezig zijn.

Specialisten


Irma Jacet

Irma Jacet

Onderwijsadviseur / Beleidsmedewerker
E [email protected]
T 06-25730949