Spel is belangrijk bij de ontwikkeling van het jonge kind. Maar hoe spelen kinderen op een goede manier? Belangrijk is in ieder geval dat de leraar spel mogelijk maakt, in welke vorm dan ook.
Het jonge kind en spel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het spel is voor het jonge kind
de manier om zich te ontwikkelen. Hoe kun je als leerkracht en pedagogisch medewerker deze typerende en krachtige manier van leren van kinderen van 0-7 jaar optimaal benutten? Het start met een rijke speelleeromgeving en een passend aanbod, waarin de professional het spel begeleidt.
KLAARR ondersteunt leerkrachten en pedagogisch medewerkers op allerlei manieren.

Heeft u vragen hoe u het onderwijs/spelend leren bij uw onderbouw kunt versterken? Wij kunnen u hierbij ondersteunen middels trainingen en coaching. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ervaring van een leerkracht:
“Afgelopen maandag heb ik met het spelscript 'geoefend'. M’n collega was supertrots en ik ook! Ik heb twee kinderen kunnen begeleiden in het spel. We hebben samen de rolverdeling besproken en dat heb ik voor ze uitgetekend. Daarna hebben we een stappenplan besproken en ook deze heb ik voor ze uitgetekend. Tijdens het spel heb ik geobserveerd en spelimpulsen aangegeven om tot een 'oplossing' te komen. De kinderen waren zo enthousiast dat ze nog een keer wilden. Dat hebben ze ook gedaan én met succes! Ze zaten helemaal in hun rol".

Specialisten


drs. Inez Molenaar

drs. Inez Molenaar

Onderwijsadviseur
E [email protected]
T 06-25 730 944
Sharon Prins

Sharon Prins

Onderwijsadviseur
E [email protected]
T 06-25 730 946