Formatieve evaluatie wordt gebruikt om de leervorderingen van leerlingen te volgen en te interpreteren. Met deze gegevens kan het onderwijs op maat aangeboden worden. Daarnaast krijgen leerlingen inzicht in hun eigen leerproces. Formatieve evaluatie kan bijdragen aan betere leerprestaties, hogere motivatie en meer eigenaarschap van leerlingen. Cruciale elementen hierbij zijn de focus op groei en ontwikkeling, het zinvol inzetten van diverse vormen van toetsing op meerdere momenten tijdens het leerproces, en het geven en krijgen van feedback. Leerkrachten dienen de leerdoelen helder voor ogen te hebben, evenals een beeld van waar de leerlingen staan. 
Het doel van goede feedback is dat het kind zich bewust wordt van zijn of haar ontwikkelingen en vorderingen die gemaakt zijn richting het gestelde doel. Dit is te stimuleren door in een kindgesprek vragen te stellen gericht op feedup, feedback en feedforward.

Wij kunnen de intern begeleider, het team, een leerkracht ondersteunen om formatieve evaluatie een plek te geven in de school. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Specialisten


Irma Jacet

Irma Jacet

Onderwijsadviseur / Beleidsmedewerker
E [email protected]
T 06-25730949
drs. Inez Molenaar

drs. Inez Molenaar

Onderwijsadviseur
E [email protected]
T 06-25 730 944
Sharon Prins

Sharon Prins

Onderwijsadviseur
E [email protected]
T 06-25 730 946