Skip to content
Terug naar het cursusoverzicht

Design thinking voor educatief leiderschap Training

€ 1950,-

In deze training leer je in vier dagen hoe je een vernieuwing aanjaagt van idee tot implementatie. Voor schoolleiders, adjuncten, afdelingscoördinatoren en andere onderwijsprofessionals die te maken hebben met verandering, verbetering of vernieuwing binnen de school.

*Gecertificeerd door het schoolleidersregister PO met een herregistratie waarde van 75 punten

Inschrijven
Training Design Thinking Voor Educatief Leiderschap Klaarr Academy

Beschrijving

Als school ben je dagelijks bezig om samen met het schoolteam antwoorden te vinden op actuele uitdagingen. Goede ideeën worden vaak met passie verkondigd, maar voor de realisatie ervan is leiderschap en veerkracht nodig. Anders neemt de motivatie af, blijven problemen onopgelost en stagneert de schoolontwikkeling.

In deze training krijg je inzicht in hoe je een vernieuwing aanjaagt binnen de school door gebruik van Design Thinking. Dit is een systematiek uit de ontwerpwereld die gericht is op het besparen van tijd en energie omdat je zoekt naar de makkelijkste weg om een probleem op te lossen. Het verschil met andere aanpakken is dat Design Thinking een actief, creatief en continu proces. De nadruk ligt op leren door te doen waardoor teams gemotiveerd blijven om samen doelen te bereiken. Op deze manier krijgt verandering een duurzaam karakter.

Het programma is gecertificeerd door het schoolleidersregister PO met een herregistratie waarde van 75 punten, gekoppeld aan de thema’s: Persoonlijk leiderschap, Leidinggeven aan leren en Verandermanagement

Download de folder

Wat je gaat leren

Je leert hoe je een koers bepaalt, hoe je een passende oplossingsmethodiek kiest en hoe je voor voldoende draagvlak zorgt in het team. Je gaat gericht met praktijkcases aan de slag waarbij het ook mogelijk is om aan een eigen vraagstuk te werken. Dit leiderschapsprogramma is een co-productie van Klaarr en Jos Hardeman van Stichting EDUventure. Voor het gehele programma, download de folder.

Eduventure logo

Resultaten na deze cursus

  • Meer inzicht in jouw drijfveren, sterktes en leiderschapsstijlen
  • Je hebt de verbetercultuur in en om je school in kaart gebracht, versterkt en geborgd
  • Je kunt verbeterdoelstellingen onderbouwen en daarin beredeneerde keuzes maken
  • Je kunt nieuwe initiatieven in je eigen schoolcommunity bevorderen
  • Je kunt anderen motiveren aan een verandering bij te dragen
  • Je kunt de succeservaring van een innovatieteam versterken
  • Je kunt de oplossingskracht van de verbetering maximaliseren
  • Je kunt anticiperen op weerstanden en de acceptatie van de verandering bevorderen

Trainers

Rico Klaassen Bos

Rico Klaassen Bos
Onderwijsadviseur
r.klaassenbos@klaarr.nl

jos linked in

Jos Hardeman
Onderwijskundige en ontwerper
jos@designforum.nl

Praktische informatie

Voor wie: voor schoolleiders, adjuncten en afdelingscoördinatoren die te maken hebben met uitdagingen binnen de eigen schoolcontext op het gebied van verandering, verbetering of vernieuwing.

Data: di 7 maart 2023 | di 21 maart 2023 | di 4 april 2023 | di 18 april 2023

Tijdstip: 09.00-17.00u

Locatie: Van der Valk Oostzaan

4 hele dagen

Gecertificeerd door het schoolleidersregister PO met een herregistratie waarde van 75 punten, gekoppeld aan de thema’s: Persoonlijk leiderschap, Leidinggeven aan leren en Verandermanagement

Inschrijven

De training Design Thinking voor Educatief Leiderschap kost 1950,- per persoon, vrijgesteld van btw. Schrijf je in via het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vragen over deze training? We helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op met Rico Klaassen Bos via e-mail r.klaassenbos@klaarr.nl of telefoon 06-25730945.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Adres school (voor de factuur)*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top