Skip to content

Heb je een kind in de klas die hulp nodig heeft bij leer- of gedragsproblemen? Onze ervaren orthopedagogen en psychologen kunnen leerlingen begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling. Zowel individueel als in kleine groepjes.

Leerlingbegeleiding afgestemd op het kind

Sommige leerlingen hebben wat meer ondersteuning nodig dan de anderen. Belangrijk bij leerlingbegeleiding is het voorgesprek met de kinderen, leerkracht en ouders over de ontwikkeling van het kind. Leer- en gedragsproblemen kunnen namelijk meerdere oorzaken hebben en het is daarom belangrijk om de aanpak af te stemmen op de behoeften van het kind. We verkennen in het voorgesprek welke factoren een rol spelen of de oorzaak kunnen zijn van de leer- of gedragsproblemen die het kind ervaart.

Observatie en onderzoek van het kind

Soms kan uit het gesprek blijken dat observatie en individueel onderzoek nodig is om de oorzaak van de leer- en gedragsproblemen beter te kunnen vaststellen. Klaarr biedt verschillende diagnostische onderzoeken (link naar pagina diagnostisch onderzoek) aan die helpen om de ontwikkeling van een kind in kaart te brengen. Deze onderzoeken worden uitgevoerd door ervaren orthopedagogen en psychologen van Klaarr Educatie. Zij bespreken de uitkomsten met de school en de ouders en stellen een plan van aanpak met een ontwikkelingsperspectief voor.

Vaste leerlingbegeleiding op de school

Naast de individuele begeleiding, biedt Klaarr Educatie ook leerlingbegeleiding aan voor groepjes leerlingen binnen de school. De ondersteuningsadviseur van Klaarr Educatie komt dan een aantal uur per week gedurende een bepaalde periode voor diverse soorten werkzaamheden in de school. Dat kan gaan om begeleiding op het gebied van zelfinstructie, mindset en leer strategieën. De inhoud, intensiteit en duur van deze begeleiding stemt onze ondersteuningsadviseur samen af met de school.

Meer weten

Neem contact op met één van onze adviseurs

Back To Top