skip to Main Content

Je leert pas echt als je weet wat je leert en wanneer je dat doel bereikt hebt. Het bespreken van leerdoelen en succescriteria met leerlingen zijn belangrijk om goede leerresultaten te behalen. Expliciete Directe Instructie (EDI) is een bewezen aanpak om de leseffectiviteit te verhogen en te zorgen voor succeservaringen en betere leerprestaties bij alle leerlingen.

Effectieve directe instructie

EDI geeft de leerkracht het gereedschap om met alle leerlingen in het primair onderwijs de leerdoelen te bereiken. Door kwalitatief goede instructies en leerlingen actief te betrekken bij de inhoud van de lessen, wordt er een grote mate van betrokkenheid gerealiseerd, nemen gedragsproblemen af en neemt de leerwinst toe.

Een effectieve leerkracht wacht niet totdat leerlingen uitvallen en extra hulp buiten de klas moeten ontvangen of op een eigen leerprogramma worden gezet. Één ons preventie is waardevoller dan een kilo zorg.

Expliciete Directe Instructie

Wat levert effectieve instructie op?

  • Je kunt als leerkracht scherper lesgeven doordat je de juiste accenten in je instructie legt
  • De leerlingen weten beter wat ze leren en worden meer betrokken bij het leerproces
  • Alle leerlingen beheersen stapsgewijs de leerdoelen en ervaren succes: “Ik kan het!”

Wil je meer weten over Expliciete Directe Instructie?

Onze onderwijsadviseurs helpen je daar graag bij. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top
Contact

Vrijblijvende afspraak

Contact

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.