Ga naar hoofdinhoud

Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen moeilijkheden of problemen ervaren bij het leren. Met de diagnostische onderzoeken van Klaarr Educatie krijg je meer inzicht in de specifieke onderwijsbehoeften van individuele leerlingen.

Onderzoek en persoonlijk advies

Leer- en gedragsproblemen kunnen naar voren komen bij één of meer schoolvakken zoals rekenen, technisch of begrijpend lezen en spelling. Een diagnostisch onderzoek kan helpen om meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van een kind of om de oorzaak van bepaalde leerproblemen te achterhalen. Hierdoor weet je als school en ouder beter welke ondersteuning je kunt bieden aan deze leerlingen. Onze orthopedagogen en psychologen kunnen de cognitieve, psychologische en sociale functies van een kind in kaart brengen en maken op basis daarvan concrete, handelingsgerichte suggesties voor school en ouders.

Wij kijken naar wat een kind nodig heeft

Testuitslagen staan nooit op zich en het is niet voldoende om te kunnen bepalen wat een kind nodig heeft. Hoe zit het met de werkhouding, taakaanpak, het tempo, de aandacht, concentratie en zelfvertrouwen? In hoeverre hebben spanning en emotionele problemen de scores beïnvloedt? Wij baseren onze adviezen daarom altijd op de informatie die school en ouders inbrengen en op de observaties tijdens de onderzoeken. Op die manier krijgen we een compleet beeld van een kind.

Kind of leerling aanmelden voor onderzoek

Ga naar de pagina aanmelden onderzoek om jouw kind of leerling aan te melden voor onderzoek.

Meer weten over onze onderzoeken?

Onze orthopedagogen en psychologen helpen je graag verder.

Back To Top
Klaarr is gefuseerd met Het ABC in Amsterdam

Vanaf 1 januari 2023 is Klaarr gefuseerd met Het ABC in Amsterdam. Onze collega’s blijven werkzaam voor scholen en besturen in Noord-Holland vanuit de nieuwe organisatie. Alle informatie over onze diensten en aanmelding voor leerling onderzoek kun je vanaf nu vinden op www.hetabc.nl

Leerling aanmelden voor onderzoek

klik hier

Scholing voor startende leerkrachten

klik hier

Scholing voor onderwijsassistenten

klik hier

Voor vragen over dit bericht, mail naar purmerend@hetabc.nl. Als je geen keuze maakt, word je automatisch doorverwezen naar www.hetabc.nl

Aanvraag adviesgesprek "Onderwijsassistent met impact"

Aanvraag advies - Onderwijsassistent met impact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Vrijblijvende afspraak

Contact

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.