Skip to content

Een visie en missie ontwikkelen of bijstellen is meer dan alleen een paar woorden op papier zetten. Met een heldere visie en missie geef je richting aan de school en creëer je verbinding binnen het schoolteam. Het samen bepalen van de koers vormt de basis voor een goede kwaliteitszorg en onderwijsontwikkeling.

Bepaal de koers van jouw school

Met een duidelijke visie zorg je voor een samenhangend onderwijsaanbod en een consistente aanpak in de uitvoering van het onderwijs. Zijn jullie er met elkaar aan toe om een nieuwe koers te gaan varen? De onderwijsadviseurs van Klaarr kunnen je helpen bij het in kaart brengen van de missie en visie. Samen met het team stellen we bijbehorende acties en verantwoordelijken vast. Hierbij kijken we naar de individuele kwaliteiten van de teamleden en hoe je deze effectief kunt inzetten binnen de organisatie.

Visie op onderwijs voor het jonge kind

Het onderwijs voor het jonge kind vraagt om een andere aanpak. Kleuters ontdekken al spelend de wereld, de aandachtsspanne is korter en de leersnelheid kan wisselend zijn. Hoe zorg je dat het onderwijs goed aansluit bij de manier van leren van kleuters? De onderwijsadviseurs van Klaarr helpen schoolteams bij het beantwoorden van deze vraag. Hierbij maken we gebruik van het visiespel van SLO. Het doel is om in twee sessies tot een gezamenlijke visie en praktisch plan te komen waarmee je als team aan de slag kunt met verbetering van het onderwijs voor het jonge kind.

Maatwerk visietraject

We starten een visietraject altijd met een adviesgesprek zodat we het op maat kunnen maken voor jouw team. Na de visieontwikkeling kunnen onze adviseurs het team verder begeleiden zodat je op een effectieve manier met elkaar kunt werken aan de doelen.

Download flyer Visie Jonge Kind

Hulp nodig bij een nieuwe koers?

Onze onderwijsadviseurs kunnen je daarbij helpen. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top