skip to Main Content

Een prettig en georganiseerd groepsklimaat heeft een positieve impact op de leerresultaten van de leerlingen. Ze kunnen zich beter concentreren en werken meer taakgericht. De training ‘Grip op de groep’ geeft leerkrachten de kennis en vaardigheden om meer grip te krijgen op groepsprocessen.

Groepsvorming na de zomervakantie

Na iedere zomervakantie start er weer een nieuw groepsvormend proces van ongeveer 6 tot 7 weken. De kinderen zijn er twee maanden uit geweest en de leerkracht staat misschien voor een nieuwe groep. Hoe gingen we ook al weer met elkaar om in de klas? Wat brengen de leerlingen mee vanuit de thuissituatie?

Meer grip op groepsprocessen

In de training ‘Grip op de groep’ staat het bouwen aan een positief en gestructureerd groepsklimaat centraal. Je leert o.a. hoe je kunt omgaan met een moeilijke groep, hoe je kunt ingrijpen en zorgen dat je consequent blijft. We doen dit aan de hand van coaching in de klas, spel activiteiten, vraaggesprekken en co-teaching.

Een goede basis om te leren

‘Grip op de groep’ is geen methode, maar biedt inzicht in processen die in een groep spelen en geeft handvatten om in een groep een positieve sfeer te maken. Met ‘grip op de groep’ leg je een basis waarin kinderen kunnen leren in een prettige, positieve leeromgeving.

Wil je de pedagogische vaardigheden van het onderwijsteam opfrissen of wil je het juist onderdeel laten zijn van een breder professionaliseringsprogramma? Het aantal sessies en de inhoudelijke invulling van het trainingsprogramma ‘Grip op de groep’ stemmen we altijd af op de behoefte van de school.

Wil je meer grip krijgen op groepsprocessen in de klas?

Onze onderwijsadviseurs helpen je daar graag bij. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top
Contact

Vrijblijvende afspraak

Contact

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.