Ga naar hoofdinhoud

Leerlijnen zijn een leidraad voor leerkrachten om de ontwikkeling van hun leerlingen beter te kunnen volgen en begeleiden. Hulp nodig bij de implementatie van de leerlijnen? Laat je ondersteunen door één van onze onderwijsadviseurs.

Doelgericht werken met leerlijnen

Leerlijnen helpen het onderwijsteam bij het plannen van de leerdoelen en lesinhoud en het registreren van de ontwikkeling van leerlingen. Door te werken vanuit leerlijnen laat je het onderwijsprogramma goed aansluiten op de leerbehoeften van je leerlingen. Omdat je doelgericht werkt, kun je flexibel met de leermiddelen omgaan en onderwijs op maat bieden.

Vertaling van leerlijnen naar de praktijk

Regelmatig aandacht geven aan de leerlijnen en hoe deze door de leerkrachten worden vertaald  is cruciaal. Zorg dat leerkrachten zich kunnen verdiepen in de leerlijnen en ervaringen met elkaar kunnen delen. Dit kun je doen door een continue verbetercyclus op te stellen waarbij je blijvend aandacht besteed aan de leerlijnen.

Aan de slag met leerlijnen?

De onderwijsadviseurs van Klaarr ondersteunen scholen bij de implementatie van de leerlijnen. We begeleiden onder andere bij het opstellen van schoolstandaarden, leerroutes en gedifferentieerde groepsplannen. Daarnaast trainen en coachen we leerkrachten bij het vertalen van de leerlijnen naar de praktijk.

Wil je de leerlijnen versterken op jouw school?

Onze onderwijsadviseurs helpen je daar graag bij. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top
Klaarr is gefuseerd met Het ABC in Amsterdam

Vanaf 1 januari 2023 is Klaarr gefuseerd met Het ABC in Amsterdam. Onze collega’s blijven werkzaam voor scholen en besturen in Noord-Holland vanuit de nieuwe organisatie. Alle informatie over onze diensten en aanmelding voor leerling onderzoek kun je vanaf nu vinden op www.hetabc.nl

Leerling aanmelden voor onderzoek

klik hier

Scholing voor startende leerkrachten

klik hier

Scholing voor onderwijsassistenten

klik hier

Voor vragen over dit bericht, mail naar purmerend@hetabc.nl. Als je geen keuze maakt, word je automatisch doorverwezen naar www.hetabc.nl

Aanvraag adviesgesprek "Onderwijsassistent met impact"

Aanvraag advies - Onderwijsassistent met impact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Vrijblijvende afspraak

Contact

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.