Skip to content
Terug naar het cursusoverzicht

E-learning pakket intelligentie en (hoog)begaafdheid E-learning pakket

€ 189,-

Heb jij te maken met kinderen in de klas die een voorsprong hebben op anderen in de groep? Deze kinderen hebben vaak meer nodig dan het reguliere onderwijsaanbod. In dit e-learning pakket leer je meer over intelligentie, executieve functies en (hoog)begaafdheid.

Inschrijven
E-learning pakket intelligentie en hoogbegaafdheid

Wat je gaat leren

Met dit e-learning pakket leer je wat intelligentie is, welke intelligentieonderzoeken er zijn en hoe je deze kunt vertalen naar de praktijk. Je leert hoe je (hoog)begaafdheid kunt herkennen bij kleuters en leerlingen in het primair onderwijs. Vervolgens gaan we dieper in op hoe je het onderwijs kunt aanpassen voor (hoog)begaafde leerlingen en hoe je ze beter kunt ondersteunen.

Ook kom je meer te weten over executieve functies en wat voor invloed deze functies hebben voor zelfsturing, sociaal probleemoplossend gedrag en werkhouding van kinderen. Executieve functies moeten geoefend worden om ze te kunnen beheersen. (hoog)Begaafde leerlingen kunnen problemen ervaren met executieve functies, omdat ze door hun voorsprong de executieve functies minder geoefend hebben.

Mix van online en offline leervormen

Met het e-learning pakket intelligentie en (hoogbegaafdheid) volg je de theorie en maak je opdrachten waar en wanneer je wilt. Hierdoor heb je veel invloed op de inrichting van jouw leerproces. Wil je meer diepgang? Combineer de e-learnings met live bijeenkomsten en individuele coaching.

Individuele coaching

Als aanvulling op deze trainingen bieden we ook persoonlijke begeleiding aan voor onderwijsprofessionals die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om je wensen te bespreken.

Resultaten na deze Blended Learning

 • Je hebt meer begrip van intelligentie(onderzoek), de theoretische achtergrond van de WISC-V en de vertaling hiervan naar de praktijk.
 • Je weet wat intelligentie is en in hoeverre dit hetzelfde is als de uitkomst van een intelligentietest.
 • Je kunt het verslag van een intelligentieonderzoek beter begrijpen en op basis hiervan de juiste vragen stellen aan de onderzoeker
 • Je kunt een ontwikkelingsvoorprong bij in de onderbouw en bovenbouw signaleren en weet welke middelen je daarbij kunt gebruiken.
 • Je weet hoe je ouders kunt betrekken bij het signaleren van een ontwikkelingsvoorsprong.
 • Je weet wat compacten, verrijken en versnellen is en waarom het belangrijk is voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong.
 • Je weet welke vormen van verrijken er zijn en hoe je deze in de klas kunt inzetten.
 • Je weet wanneer versnellen wenselijk is en wat er nog meer nodig is om dit succesvol te laten verlopen.
 • Je weet wat executieve functies zijn en wat het belang is van executieve functies in relatie tot zelfsturing, sociaal probleemoplossend gedrag en werkhouding van kinderen.
 • Je weet hoe executieve functies werken in het brein.
 • Je weet oe je (zwakke) executieve functies bij kinderen kunt signaleren.

Praktische informatie

Voor wie:

Voor (startende) leerkrachten, zij-instromers en onderwijsassistenten in het basisonderwijs.

Inhoud:

In dit e-learning pakket kun je de volgende e-learnings volgen:

 • Intelligentie en intelligentietests.
 • Ontwikkelingsvoorsprong in de onderbouw.
 • Executieve functies.
 • Een passend aanbod voor de (hoog)begaafde leerling.

De e-learnings hebben een gezamenlijke studielast van 7,5 uur. Direct na aankoop is deze e-learning gedurende 6 maanden beschikbaar.

Prijs

€ 189,- (vrijgesteld van BTW)

Maatwerk training

De Klaarr Academy biedt trainingen voor schoolteams en academies van besturen. Wij kunnen een op maat gemaakt leertraject of scholingsprogramma samenstellen met e-learnings, live bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top