Skip to content
Terug naar het cursusoverzicht

Formatief evalueren

Blended learning Voor Teams

In de blended learning formatief evalueren leer je hoe je het leerproces van leerlingen optimaal kunt ondersteunen. Je verlegt de focus van resultaat naar proces waardoor kinderen niet meer bezig zijn met het behalen van een cijfer maar leren hoe ze zich kunnen ontwikkelen.

Offerte aanvragen
Training Formatief Evalueren

Wat je gaat leren

In de training Formatief Evalueren leer je hoe je een positieve feedbackcultuur kunt creëren in de klas. Een positieve feedbackcultuur betekent niet dat je altijd positieve feedback moet geven. Sterker nog, kinderen kunnen zich veel beter ontwikkelen als ze leren dat ze ook fouten mogen maken. Formatief evalueren geeft kinderen en leerkrachten inzicht in het leerproces: waar sta ik (feedback), waar wil ik naartoe (feed-up) en hoe kan ik dat bereiken (feed-forward)? Het maakt kinderen eigenaar over het leerproces waardoor ze gemotiveerder zijn en beter presteren in de klas. Op basis van de inzichten over formatief evalueren gaan we dieper in op hoe je jouw instructie kunt verbeteren zodat je leerlingen optimaal ondersteunt in het bereiken van hun leerdoelen.

Mix van online en offline leervormen

De training Formatief evalueren is een blended learning. Hierin combineren we e-learnings met live bijeenkomsten waarin je van en met elkaar kunt leren. Hierdoor heb je veel invloed op de inrichting van jouw leerproces en kunnen we in de live trainingen dieper in gaan op jouw praktijk.

Individuele coaching

Als aanvulling op deze trainingen bieden we ook persoonlijke begeleiding aan voor onderwijsprofessionals die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om je wensen te bespreken.

Resultaten na deze training

  • Je weet wat formatief evalueren is en hoe je een feedbackcultuur creëert in de klas.
  • Je begrijpt het verschil tussen formatief en summatief evalueren.
  • Je kent de verschillende vormen van feedback geven.
  • Je kunt op basis van de formatieve evaluatie je instructie en begeleiding aanpassen.
  • Je kunt je collega’s ondersteunen bij formatief evalueren.

Praktische informatie

Voor wie:

Voor (startende) leerkrachten, zij-instromers en onderwijsassistenten in het basisonderwijs.

Locatie:

Deze training kan worden verzorgd op locatie; een school, een bestuur.

Inhoud:

Formatief evalueren is een maatwerk training. De inhoud van de training stemmen we af op de wensen en behoeften van de klant. Je kunt kiezen voor een blended learning vorm waarin onderwijsprofessionals individueel de e-learning Formatief evalueren volgen zodat we in de live bijeenkomsten dieper in kunnen gaan op de praktijk.

Testimonials

Prijs

Geïnteresseerd in deze training? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op met info@klaarr.nl of bel naar 0299-783 400.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maatwerk training

De Klaarr Academy biedt trainingen voor schoolteams en academies van besturen. Wij kunnen een op maat gemaakt leertraject of scholingsprogramma samenstellen met e-learnings, live bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top