Skip to content
Terug naar het cursusoverzicht

Ondersteuning van kinderen met ADHD

Blended learning Voor Teams

Kinderen met ADHD zijn energieke kinderen die soms moeilijkheden kunnen ervaren met het leren. In deze blended learning leer je meer over ADHD en krijg je handvatten om kinderen met ADHD te ondersteunen in de klas.

Offerte aanvragen
ADHD ondersteuning

Wat je gaat leren

In deze training leer je wat ADHD is, hoe de executieve functies bij kinderen met autisme werken en wat voor impact dat heeft op hun gedrag en manier van leren. Hoe kun je de uitdagingen van kinderen met ADHD herkennen en hoe kun je ze hierbij ondersteunen? We bespreken hoe ver jouw verantwoordelijkheid gaat. Hoe stem je met de leerkracht af wat jouw taken zijn in de ondersteuning? Wanneer is het verstandig om extra hulp in te roepen?

Mix van online en offline leervormen

De training Ondersteuning van kinderen met autisme is een blended learning. Hierin combineren we e-learnings met live bijeenkomsten waarin je van en met elkaar kunt leren. Hierdoor heb je veel invloed op de inrichting van jouw leerproces en kunnen we in de live trainingen dieper in gaan op jouw praktijk.

Individuele coaching

Als aanvulling op deze trainingen bieden we ook persoonlijke begeleiding aan voor onderwijsprofessionals die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om je wensen te bespreken.

Resultaten na deze Blended Learning

  • Je kunt uitleggen wat ADHD is en de kenmerken van ADHD benoemen.
  • Je kunt uitleggen hoe de executieve functies bij kinderen met ADHD werken.
  • Je kunt de mogelijke gedrags- en concentratiemoeilijkheden van kinderen met ADHD benoemen.
  • Je hebt praktische handvatten waarmee je kinderen met ADHD kunt ondersteunen.

Praktische informatie

Voor wie:

Voor (startende) leerkrachten, zij-instromers en onderwijsassistenten in het basisonderwijs.

Locatie:

Deze training kan worden verzorgd op locatie; een school, een bestuur.

Inhoud:

E-learning Ondersteuning van kinderen met ADHD en een live bijeenkomsten van 2 uur.

Testimonials

Prijs

Geïnteresseerd in deze training? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op met info@klaarr.nl of bel naar 0299-783 400.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maatwerk training

De Klaarr Academy biedt trainingen voor schoolteams en academies van besturen. Wij kunnen een op maat gemaakt leertraject of scholingsprogramma samenstellen met e-learnings, live bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top