Skip to content
Terug naar het cursusoverzicht

Ontwikkelingsvoorsprong in de onderbouw

Blended learning Voor Teams

Heb jij te maken met een kleuter die een voorsprong heeft op de rest van de groep? In deze blended learning leer je wat het betekent als een jong kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft, hoe je problemen met het leren kunt herkennen en hoe je deze kinderen in de praktijk kunt begeleiden.

Offerte aanvragen
E-learning ontwikkelingsvoorsprong in de onderbouw

Wat je gaat leren

Ondanks hun goede cognitieve capaciteiten, komt het regelmatig voor dat jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong problemen ondervinden bij het uitvoeren van taken. Ze lopen bijvoorbeeld vast op taakaanpak of worden belemmerd door een perfectionistische instelling. Hierdoor kunnen werkhoudingsproblemen en faalangst ontstaan wat kan leiden tot onderprestatie. In deze training leer je wat het betekent als een jong kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft, hoe je problemen met het leren kunt herkennen en hoe je deze kinderen in de praktijk kunt begeleiden.

Mix van online en offline leervormen

De training Ontwikkelingsvoorsprong in de onderbouw is een blended learning. Hierin combineren we e-learnings met live bijeenkomsten waarin je van en met elkaar kunt leren. Hierdoor heb je veel invloed op de inrichting van jouw leerproces en kunnen we in de live trainingen dieper in gaan op jouw praktijk.

Individuele coaching

Als aanvulling op deze trainingen bieden we ook persoonlijke begeleiding aan voor onderwijsprofessionals die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om je wensen te bespreken.

Resultaten na deze Blended Learning

  • Je weet wat een ontwikkelingsvoorsprong is en hoe je dit kan herkennen.
  • Je weet waar kinderen met hoogbegaafdheid tegenaan lopen in hun leerproces.
  • Je weet hoe je ouders kunt betrekken bij het signaleren van een ontwikkelingsvoorsprong.
  • Je kent verschillende ondersteunende signaleringsmiddelen, zoals vragenlijsten en signaleringssoftware.

Praktische informatie

Voor wie:

Voor (startende) leerkrachten, zij-instromers en onderwijsassistenten in het basisonderwijs.

Locatie:

Deze training kan worden verzorgd op locatie; een school, een bestuur.

Inhoud:

E-learning Ontwikkelingsvoorsprong in de onderbouw en een live bijeenkomst van 2 uur.

Testimonials

Prijs

Geïnteresseerd in deze training? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op met info@klaarr.nl of bel naar 0299-783 400.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maatwerk training

De Klaarr Academy biedt trainingen voor schoolteams en academies van besturen. Wij kunnen een op maat gemaakt leertraject of scholingsprogramma samenstellen met e-learnings, live bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top