Skip to content
Terug naar het cursusoverzicht

Een passend aanbod voor de (hoog)begaafde leerling

Blended learning Voor Teams

Hoogbegaafde leerlingen hebben andere leerstof nodig dan voor de meeste leerlingen passend is. Wil je weten hoe je het onderwijsaanbod kunt aanpassen voor (hoog)begaafde leerlingen in het basisonderwijs? In deze Blended Learning leer je met theorie, praktische handvatten en persoonlijke coaching hoe je dit kunt doen. 

 

Offerte aanvragen
Passend aanbod voor hoogbegaafdheid

Wat je gaat leren

Ongeveer 2,5% van de bevolking is hoogbegaafd. Dit kan betekenen dat er ook in jouw klas een hoogbegaafde leerling zit. Voor deze leerlingen is er een ander aanbod nodig dan voor de meeste leerlingen passend is. Hoe voer je dit praktisch uit in de klas? Welk materiaal kun je inzetten en geef je goede begeleiding aan de hoogbegaafde leerling, ook als je je handen vol hebt aan andere leerlingen? 

De Blended Learning Een passend aanbod voor de (hoog)begaafde leerling is een training waarbij je met e-learnings de theorie leert en vervolgens gecoacht wordt door een ervaren onderwijskundige om de kennis toe te passen in de praktijk. Na het volgen van deze Blended Learning weet je hoe je een passend en haalbaar aanbod kunt bieden voor jouw bovengemiddelde tot (hoog)begaafde leerling. Daarnaast heb je een concreet plan voor één specifieke leerling en heb je je vaardigheden versterkt om zelf een passend aanbod te creëren voor andere hoogbegaafde leerlingen. 

Mix van online en offline leervormen

De training Een passend aanbod voor de (hoog)begaafde leerling is een blended learning. Hierin combineren we e-learnings met live bijeenkomsten waarin je van en met elkaar kunt leren. Hierdoor heb je veel invloed op de inrichting van jouw leerproces en kunnen we in de live trainingen dieper in gaan op jouw praktijk.

Individuele coaching

De duur en intensiteit van het coachingstraject stemmen we af met de leerkracht. Het traject begint met een startgesprek waarbij we kijken wat je al weet, wat de hulpvraag is en welke ondersteuningsbehoefte er nodig is. Op basis hiervan stellen we een plan op voor de begeleiding. 

Je kunt het begeleidingstraject uitbreiden, bijvoorbeeld met het versterken van de leerkrachtvaardigheden voor het maken van OPP’s, het evalueren van de geboden lessen en het aanpassen van het OPP. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Resultaten na deze Blended Learning

  • Je weet waarom compacten, verrijken en versnellen belangrijk is.
  • Je weet wat er onder compacten wordt verstaan en hoe je dit aan kunt pakken.
  • Je weet welke vormen van verrijking er zijn en hoe je dit in de klas kunt inzetten.
  • Je weet wanneer versnellen wenselijk is en wat er nog meer nodig is om dit een succes te kunnen laten worden.
  • Je hebt praktische hulpmiddelen die je direct kunt inzetten in de klas om het onderwijs beter passend te maken voor de bovengemiddelde tot (hoog)begaafde leerling.
  • Je hebt een concreet plan voor één specifieke leerling.
  • Je hebt je vaardigheden versterkt om zelf een passend aanbod te creëren voor andere leerlingen die op een bovengemiddeld of hoger niveau functioneren.

Praktische informatie

Voor wie:

Voor zowel startende leerkrachten als ervaren leerkrachten in het basisonderwijs.

Locatie:

Deze training kan worden verzorgd op locatie; een school, een bestuur.

Inhoud:

E-learning Een passend aanbod voor de (hoog)begaafde leerling en persoonlijke coaching.

Prijs

Geïnteresseerd in deze training? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op met info@klaarr.nl of bel naar 0299-783 400.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maatwerk training

De Klaarr Academy biedt trainingen voor schoolteams en academies van besturen. Wij kunnen een op maat gemaakt leertraject of scholingsprogramma samenstellen met e-learnings, live bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top