Skip to content
Terug naar het cursusoverzicht

Pedagogisch handelen

Voor Teams

Wil je begrijpen waarom leerlingen bepaald gedrag vertonen en hoe je in een moeilijke situatie met een leerling of groep kunt handelen? Dan is deze training wat voor jou. In deze training leer je belangrijke pedagogische vaardigheden waarmee je als leerkracht of onderwijsassistent het groepsklimaat positief kan beïnvloeden.

Offerte aanvragen
Training pedagogisch handelen

Wat je gaat leren

Een klas met een goed pedagogisch klimaat kenmerkt zich door positieve relaties tussen leerlingen, maar ook een goed contact tussen de leerkracht en leerlingen. Duidelijke regels en structuur dragen bij aan een veilig klimaat als je ze op een vriendelijke manier hanteert. Star met regels omgaan kan juist een negatief effect hebben op de sfeer in de klas. In deze training krijg je antwoord op vragen als: Waarom vertonen leerlingen bepaald gedrag? Wat zijn mijn grenzen in ongewenst gedrag? Wat zijn de uitgangspunten binnen pedagogisch tact? We gaan dieper in op lastige situaties met een leerling of met de hele groep en bespreken strategieën om op een professionele manier te kunnen ingrijpen.

Live training

De training Pedagogisch handelen is een Live training.

Individuele coaching

Als aanvulling op deze trainingen bieden we ook persoonlijke begeleiding aan voor onderwijsprofessionals die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om je wensen te bespreken.

Resultaten na deze training

  • Je hebt inzicht in de achtergrond van gedrag dat leerlingen vertonen.
  • Je hebt inzicht in jouw grenzen van ongewenst gedrag.
  • Je hebt inzicht in de uitgangspunten van pedagogisch tact.
  • Je kunt zelfstandig keuzes maken in verschillende pedagogische strategieën.
  • Je weet hoe je adequaat en professioneel kunt handelen in moeilijke situaties.

Praktische informatie

Voor wie:

Voor (startende) leerkrachten en en onderwijsassistenten die werken in het basisonderwijs.

Locatie:

Deze training kan worden verzorgd op locatie; een school, een bestuur.

Inhoud:

Eén bijeenkomst van 2 uur (bij voorkeur in combinatie met de training Groepsvorming).

Prijs

Geïnteresseerd in deze training? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op met info@klaarr.nl of bel naar 0299-783 400.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maatwerk training

De Klaarr Academy biedt trainingen voor schoolteams en academies van besturen. Wij kunnen een op maat gemaakt leertraject of scholingsprogramma samenstellen met e-learnings, live bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top