Skip to content
Terug naar het cursusoverzicht

Schrijven en stellen

Voor Teams

Schrijven is een basisvaardigheid die kinderen later nodig hebben om goed te kunnen functioneren in de maatschappij. Wil je leerlingen kunnen helpen bij het ontwikkelen van de schrijfvaardigheid zodat ze een goede basis meekrijgen? Deze vaardigheden leer je in de training Schrijfonderwijs.

Offerte aanvragen
Training schrijven en stellen in het po

Wat je gaat leren

Tijdens de training schrijven en stellen leer je meer over de didactiek van het schrijven. Waarom is schrijven belangrijk? Welke soorten teksten zijn er? Welke begeleiding kun je bieden om kinderen verder te helpen in de schrijfontwikkeling? We bespreken effectieve en activerend werkvormen en wat je kunt doen met leerlingen die verschillen in schrijfniveau. De livebijeenkomst wordt afgesloten met een opdracht die je uitvoert in de praktijk en wordt nabesproken tijdens een intervisie moment.

Live training

De training Schrijfonderwijs is een Live training.

Individuele coaching

Als aanvulling op deze trainingen bieden we ook persoonlijke begeleiding aan voor onderwijsprofessionals die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om je wensen te bespreken.

Resultaten na deze training

  • Je hebt kennis over effectieve didactiek voor schrijfonderwijs.
  • Je hebt kennis over welke didactische vaardigheden de leerkracht nodig heeft om leerlingen verder te helpen in de schrijfontwikkeling.
  • Je hebt kennis over verschillende soorten teksten en hoe je deze kunt inzetten.
  • Je kunt moeilijke lesstof makkelijk kunt uitleggen.
  • Je kunt voorkennis effectief activeren.
  • Je kunt lessen als begrijpend lezen, spelling en woordenschat versterken.

Praktische informatie

Voor wie:

Voor (startende) leerkrachten en onderwijsassistenten die werken in het basisonderwijs. Voor de specifieke leerdoelen van de training per doelgroep, neem contact op met één van onze onderwijsadviseurs.

Locatie:

Deze training kan worden verzorgd op locatie; een school, een bestuur.

Inhoud:

Drie live bijeenkomsten van 2 uur en twee momenten van intervisie.

Testimonials

Prijs

Geïnteresseerd in deze training? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op met info@klaarr.nl of bel naar 0299-783 400.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maatwerk training

De Klaarr Academy biedt trainingen voor schoolteams en academies van besturen. Wij kunnen een op maat gemaakt leertraject of scholingsprogramma samenstellen met e-learnings, live bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Back To Top