Ga naar hoofdinhoud

Hoe zorg je als school voor goede begeleiding van startende leerkrachten en zij-instromers? Vanaf schooljaar 2022-2023 start Klaarr met een nieuw professionaliseringstraject voor startende leerkrachten en zij-instromers.

Professionaliseringstraject voor de startende leerkracht en zij-instromer

Door het hoge lerarentekort is er veel uitval van (startende) leerkrachten en worden veel zij- instromers omgeschoold. Naast het ervaren van hoge werkdruk, het gebrek aan loopbaanontwikkeling en het salarisniveau geven startende leerkrachten aan moeite te hebben met het zelfstandig draaien van een groep en wat daarbij komt kijken. Ze hebben behoefte aan begeleiding waarbij ze handvatten krijgen om vanuit zelfvertrouwen en met plezier zelfstandig voor de groep te staan. Met het professionaliseringstraject van Klaarr investeer je in kwalitatieve begeleiding van startende leerkrachten en zij-instromers.

Dynamisch leren met blended learning

Startende leerkrachten en zij-instromers hebben recht op veertig extra duurzaamheidsuren om zich te ontwikkelen. De blended learning van Klaarr voor de startende leerkracht is een dynamisch traject dat bestaat uit vijf modules met e-learnings (theorie) en live intervisie momenten. Tijdens deze live momenten maken we de vertaalslag naar de praktijk en spreken we met elkaar over de toepassing.

Overzicht modules

  • Pedagogisch klimaat
  • Klassenmanagement
  • De onderwijsorganisatie
  • Oudergesprekken
  • Handelingsgericht werken

Persoonlijke begeleiding

Klaarr verzorgt ook persoonlijke begeleiding en coaching voor startende leerkrachten. In dit traject gaat de leerkracht aan de slag met persoonlijke leervragen en uitdagingen. We brengen de sterke punten en ontwikkelkansen in beeld, zodat er een duurzame ontwikkeling kan worden ingezet. De leerkrachten worden begeleid door ervaren onderwijsadviseurs die jarenlange ervaring hebben als leerkracht in het onderwijs.

Wil je op de hoogte blijven van het professionaliseringstraject voor startende leerkrachten en zij-instromers? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, houd me op de hoogte

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Graag helpen we je verder in een vrijblijvend adviesgesprek waarin we de wensen van de school of het bestuur bespreken. Wij bieden een mix aan van e-learnings, blended learnings, live trainingen en begeleiding. Neem contact op met onze onderwijsadviseur voor meer informatie.

Back To Top
Klaarr is gefuseerd met Het ABC in Amsterdam

Vanaf 1 januari 2023 is Klaarr gefuseerd met Het ABC in Amsterdam. Onze collega’s blijven werkzaam voor scholen en besturen in Noord-Holland vanuit de nieuwe organisatie. Alle informatie over onze diensten en aanmelding voor leerling onderzoek kun je vanaf nu vinden op www.hetabc.nl

Leerling aanmelden voor onderzoek

klik hier

Scholing voor startende leerkrachten

klik hier

Scholing voor onderwijsassistenten

klik hier

Voor vragen over dit bericht, mail naar purmerend@hetabc.nl. Als je geen keuze maakt, word je automatisch doorverwezen naar www.hetabc.nl

Aanvraag adviesgesprek "Onderwijsassistent met impact"

Aanvraag advies - Onderwijsassistent met impact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Vrijblijvende afspraak

Contact

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.